Antwort Hacamat yaptıran kişi ne yemeli? Weitere Antworten – Hacamat yaptırdıktan sonra nasıl beslenmeli

Hacamat yaptıran kişi ne yemeli?
Hacamat beslenme temelinde kırmızı et, kümes hayvanları ve balık gibi hayvan etleri yerine tahıllar, kuru baklagiller, soya, sebzeler, meyveler gibi bitkisel kaynaklı besinlerin tüketilmesi gerekir. PEYNİRİ, LOR PEYNİRİ, ÇÖKELEK, MARGARİN, TEREYAĞ, KAYMAK, MAYONEZ, KREMA, YUMURTA, BALIK, SUCUK, SOSİS, SALAM.Hacamat yaptırmadan en az 2 gün önce ve yaptırdıktan 2 gün sonra kadar hayvansal gıda tüketilmemelidir. Bu gıdalar: SÜT, LAKTOZSUZ SÜT, YOĞURT, KEFİR, BEYAZ PEYNİR, KAŞAR PEYNİR, LABNE PEYNİRİ, LOR PEYNİRİ, ÇÖKELEK, MARGARİN, TEREYAĞ, KAYMAK, MAYONEZ, KREMA, YUMURTA, BALIK, SUCUK, SOSİS, SALAM.8. Hacamata gelirken duş alarak gelmek ve uygulama yapılacak bölgenin (kafa, diz, bel, omuz) kıl temizliği yapılmış olmalıdır. 1. Hacamattan sonra 1-2 gün hayvansal gıda perhizine devam edilmelidir.

2 hacamat arası kaç gün olmalı : Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.

Hacamattan sonra yoğurt yenir mı

Hacamattan gelinen günde ve bir gün sonraki günde et ve et ürünleri (kırmızı etler, balık eti, tavuk eti vb.), süt ve süt ürünleri (yoğurt, peynir, tereyağı, sütlaç, muhallebi vb. süt ürünleri), yumurta ve yumurta içeren besinler yenmemeli bunlara dikkat edilmelidir.

Hacamattan sonra vücutta ne gibi değişiklikler olur : Hacamatın yan etkisi var mıdır Usulüne uygun yapılırsa hacamatın hiçbir yan etkisi yoktur. Hacamattan sonra kupanın vakumlandığı yerde kişinin cilt yapısına göre birkaç gün süren hafif morluk ve şişlik olabilir.Bunlar geçici etkilerdir.

Asgari iki saat kadar bir şey yenilmemelidir. Hacamattan sonra iştah biraz açılabilir. Mümkün olduğunca günü hafif gıdalarla geçirmek hacamatın faydasını artırır. 12-24 saat sonra duş alınabilir.

Hacamattan sonra ılık sirkeli su veya ballı şerbet içilebilir.Su içmek serbesttir.Uygulama sonu en az 2 saat yemek yenmemelidir.

Hacamat tan sonra kahve içilir mi

Faydalı ve sağlıklı bir hacamat öncesinde ve sonrasında yapılması yada yapılmaması gereken bazı kurallar vardır. Hacamattan sonra en az iki saat bir şey yenilip içilmemelidir; su, çay, kahve, sigara, meşrubat vb. içilmemelidir. İki saat geçtikten sonra ise bir bardak suya bir çay kaşığı sirke koyup içilebilir.24 saat öncesinden cima (cinsel birliktelik) yapılmamalıdır. Spor yapılmamalı, vücut dinç olmalı ve en az 12 saat öncesinden kan akışkanlığını ve pıhtılaşmasını bozacak ilaçlar ( NSAİİ, Aspirin gibi ) alınmaması gerekir.Uygulama esnasında abdestli olmak iyi olur.Hijyen koşullarına dikkat edilmesi yeterlidir. Hacamattan sonraki 2 – 3 gün, proteinden ve yağdan zengin gıdalar (et, süt, süt ürünleri vb) tüketilmemelidir. Hacamattan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalıdır, her iki gıdanın ortak özelliği damar açıcı olmasıdır.

12-24 saat sonra duş alınabilir. Duştan hemen sonra yara izlerinin olduğu bölgeye zeytinyağı veya kantaron yağı sürülmesi, yaraların çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması bakımından çok fayda sağlar. Hacamat dan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalıdır.

Hacamat yapıldıktan sonra neler yasak : Sigara içenler, hacamat uygulamasından en az 2 saat önce ve sonra sigara kullanmamalıdır. Hacamat sonrasında 6 saat kadar uyumamak ve yürüyüş yapmak faydalıdır. Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.

Hacamat dan kaç gün sonra banyo yapılır : Hacamattan sonra en az iki saat kadar sirkeli-limonlu su ya da bal şerbeti dışında bir şey yenilip içilmemelidir. Kesilere dokunulmamalıdır ve kuruması beklenmelidir. Hacamattan sonra ilk 12 saat içinde banyo yapılmamalıdır. Mecbur kalındığı takdirde ise sıcak su yerine ılık su ile banyo yapılmalıdır.